КРАСИВ ДВОР С ДЕКИНГ НАСТИЛКА

КРАСИВ ДВОР С ДЕКИНГ НАСТИЛКА

Наличието на двор е най-голямото и ценно преимущество на живот в къща. Именно затова дворът, неговият дизайн и екстериор имат не по-малко значение от обзавеждането на кухнята или  всекидневната на дома.

Същевременно ако мебелите и настилките в дома са защитени от влага и сурови атмосферни влияния, то дворът изисква оформяне с настилки и мебели, които да издържат на слънце, влага и сериозни разлики в температурите. Затова е важно да изберем материали и настилки, които да са красиви и същевременно устойчиви във времето на външните условия.

В съвременното строителство вече има такъв материал, който е лесен за монтиране и изглежда много уютно, защото е много различен от стандартните студени циментови или каменни плочи. Това е т.нар. декинг.

Декинг настилките стават все по-предпочитани при съвременното дизайнерско обзавеждане на двора.

Какво представлява декинга?

Това са много здрави и устойчиви на външни условия ламели или плочи, които се монтират по специфичен начин и оформят своеобразен на вид подиум с невероятен външен вид.  Материалът е много здрав и в миналото се е използвал предимно за палубите на  луксозни кораби.Сам по себе си този факт е доказателство за практичност и здравина.

Декинг настилките може да бъдат от масивно дърво или  т.нар.  WPC декинг.  Дървесните видове декинг са значително по-скъпи, защото се изработват от от екзотични дървета като евкалипт, бамбук, пао оро, тик,  специфично термообработен ясен и др. Дървесните декинг плоскости са допълнително импрегнирани за да понасят безпроблемно всякакви атмосферни условия и обливане с вода, без да се поддават на гниене или деформация. Декингът от масивно дърво е много красив и здрав, но изисква своеобразна поддръжка – поне два пъти в годината допълнително импрегниране за запазване на първоначалния му вид.

WPC декинга е модерна съвременна композитна настилка, която е комбинация от полимери и дървесина. Тя е много красива и практична, а основното й преимущество е, че не изисква специфична поддръжка.  Естествените дървени частици са свързани посредством полимери, които придават якост на плоскостите. Обикновено дървесните влакна са около 60 процента от състава на  WPC декинга, като са споени от пластмаса с висока плътност. Така декинг плоскостите освен, че стават изключително здрави и устойчиви на външни условия са и много гладки и красиви. Те запазват естетическия вид на естествената дървесина, като тя  е подсилена с полиетиленовата пластмаса  и добива в пъти по-голяма трайност и якост. Добавят се и допълнителни съставки за увеличаване живота на WPC декинг ламелите.

При тях не се налага допълнително импрегниране и поддръжка със скъпи лакове, което ги прави още по- практични.В съвременното строителство WPC декинг е една от най-желаните екстериорни настилки за дворове, площади, облицоване на пространства около басейни, търговски помещения, офиси и дори пристанища.

 

Вашият коментар

×
×

Cart

Close Panel